Μερικά απο τα καταδυτικά μας σημεία

 
   Οι  ρηχές αποχές και η διαύγεια του νερού βοηθούν τον αρχάριο δύτη να εξοικειωθεί με το υποβρύχιο περιβάλλον, ενώ οι πιο έμπειροι δύτες έχουν την ευκαιρία να βουτήξουν σε ναυάγια, υφάλους και ακρωτήρια με βαθιά αποχές και υποθαλάσσια ρεύματα όπου μπορούν να παρατηρήσουν, να φωτογραφήσουν ή απλά να απολαύσουν τους θαλάσσιους οργανισμούς και τα πλάσματα του υποβρύχιου κόσμου.
Ο βυθός στην παράκτια περιοχή της Νάξου είναι πλούσια σε ποικιλίες των ειδών (ψάρια, μαλακόστρακα, μαλάκια, γυμνοβράγχια, εχινόδερμα, πολύποδες, ανθοζώων και άλλα), τα επικίνδυνα υδρόβια εκτός από αχινούς, μέδουσες δεν είναι συχνά στην περιοχή.
   Τα παράκτια βάθη που κυμαίνονται από 1-2 εώς 45 μέτρα και μέγιστο βάθος 110 μέτρων, βρίσκονται περίπου 1 μίλι από το βόρειο τμήμα του νησιού.
Η θερμοκρασία της θάλασσας επιτρέπει καταδύσεις όλο το χρόνο χρησιμοποιώντας μια στολή υγρού τύπου με ομοιόμορφο πάχος 5 mm. Από την επιφάνεια έως 12 -18 μ τυπικά βρήκαμε το πρώτο θερμοκλινές που κυμαίνεται από 14οC βαθμούς Κελσίου το Φεβρουάριο και μέχρι 25οC βαθμούς Κελσίου τον Αύγουστο.
Οι βόρειοι άνεμοι που επικρατούν συνήθως δεν επηρεάζουν υποβρυχίως, έτσι δεν είναι ένα πρόβλημα για τον παράκτιο περίπλου 48 ναυτικών μιλίων από το νησί που προσφέρει πάντα εναλλακτικές προστατευμένες θέσεις για να καταδυθεί.
   Για εκείνους που είναι έτοιμοι να απολαύσουν τη μοναδική εμπειρία του ναυαγίου, το ναυάγιο του "Μαριάννα" (εμπορικό πλοίο που βυθίστηκε το 1981) και του αεροσκάφους Beaufighter του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, είναι μια άριστη επιλογή.
Αυτά είναι μερικά από τα σημεία που ένας δύτης μπορεί να επισκεφθεί στη Νάξο.
Το στενό Πάρου -Νάξου και το σύμπλεγμα των Μικρών Κυκλάδων, είναι ένα ιδανικό μέρος για κάθε είδους κατάδυση.


Επικοινωνήστε μαζί μας
Τηλ.: (0030) 6972374333
(0030) 6985561444
info@naxosdiving.gr

Διεύθυνση
Κάμπος Κωμιακής
Νάξος,84300
Κυκλάδες - Ελλάδα

© Copyright NaxosDiving2015. All Rights Reserved.       t